Log in bij Mijn DCPN


Nog niet lid? Schrijf u dan hier in.
Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Bonaire

 Vlag Bonaire

Google maps

 

Basisgegevens

Officiële taal Nederlands, Papiaments
Hoofdstad Kralendijk
Oppervlakte 288 km2 
Inwoners 15.414 (53,5 inw/km2)
Munteenheid Amerikaanse dollar (USD)

 

Kralendijk Bonaire

Kaya Grandi Bonaire

Bonaire (Papiaments: Boneiru) is een eiland in de Caraïben dat bestuurlijk als openbaar lichaam een bijzondere gemeente binnenNederland vormt, een van de drie die samen Caribisch Nederland worden genoemd. Het is gelegen in het zuidelijke deel van de Caraïbische Zee, voor de kust van Venezuela, en behoort tot de ABC-eilanden van de Kleine Antillen. De hoofdstad van Bonaire isKralendijk; een verbastering van Koralendijk (dijk van koraal). De oudste nederzetting is Rincon, Spaans voor "hoek".

 

Het Bedrijfsleven

Bonaire heeft 13.389 permanente inwoners volgens de telling van 2010.[1] In 2001 had 86% van de bevolking de Nederlandse nationaliteit, maar was slechts 52% op het eiland zelf geboren. De officiële taal is het Nederlands. Van de bevolking spreekt 75% thuis Papiaments. De belangrijkste economische sectoren zijn toerisme en de zoutwinning. Het zuidelijk deel van het eiland is ingericht voor natuurvriendelijke zoutwinning. Bonaire is bekend om een van 's werelds mooiste onderwater natuurreservaten en is daarmee zeer geliefd bij sportduikers.

 

De Politiek

Sinds 10 oktober 2010 is Bonaire als openbaar lichaameen 'bijzondere gemeente' van Nederland waardoor het eiland geen deel uitmaakt van het Schengen-gebied.

Bron : Wikipedia

 

Impressie Bonaire